Populaire overtreding op Mechelsesteenweg wordt binnenkort de regel

Op de Mechelsesteenweg geldt er voor fietsers maar één advies: goed uit de doppen kijken.
Klaas De Scheirder Op de Mechelsesteenweg geldt er voor fietsers maar één advies: goed uit de doppen kijken.

Fietsers die vanuit de Mechelsesteenweg komen, kunnen in het najaar over een nieuw fietspad rechtdoor over de Leien fietsen richting de Leopoldstraat aan de Nationale Bank. Honderden fietsers doen dat nu al, maar ze begaan eigenlijk een overtreding. "De situatie wordt zo duidelijk en veiliger", zegt districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA).


De fietsers op de Mechelsesteenweg moeten eigenlijk rechts de Frankrijklei in draaien, om dan aan het kruispunt met de Maria-Henriëttalei de Leien over te steken. Via de Bourlastraat takken ze dan weer aan op het fietspad in de Leopoldstraat. De verkeerslichten voor fietsers zijn daarop afgesteld, maar veel mensen weten dat niet. Bovendien is het een omweg die de meeste fietsers willen vermijden door rechtdoor de Leien over te steken.

Brede opstelstrook

"Eigenlijk is die weg rechtdoor veel logischer. Door de nodige aanpassingen aan de weginfrastructuur te doen, zoals tram-aanduidingen en lichtafstellingen, zullen we dat nu officieel maken", zegt districtsvoorzitter Paul Cordy. "Op het stukje van de Mechelsesteenweg tussen Leien en Leopoldstraat, veranderen we een deel van het brede voetpad in een fietspad. Aan het kruispunt met de Frankrijklei komt een brede opstelstrook voor de fietsers aan het verkeerslicht". Nog voor de winterstop moet dat zo veranderen, zo beslisten stad en district.


(DILA)