Populaire bakker verzoent zich met Joodse gemeenschap

Hassan Aarab Roché.
Foto CD&V Antwerpen Hassan Aarab Roché.
Hassan Aarab, de populaire bakker uit Deurne-Zuid, heeft zich verzoend met de Joodse gemeenschap in Antwerpen. Aarab had anderhalf jaar geleden antisemitische uitspraken gedaan op zijn Facebookpagina. De lokale CD&V zette hem daarop uit de partij.

De poppen gingen aan het dansen in augustus 2014. Aarab, die bakkerij Roché runt, schreef op zijn Facebook dat hij 'begreep waarom Hitler de Joden uitroeide'. Hij bracht de Israëlische bombardementen in de Gazastrook in verband met de Holocaust. Uiterst pijnlijk voor iemand die in Deurne tot vriendelijkste ondernemer was uitgeroepen. Het Forum der Joodse Organisaties eiste excuses. Dat heeft uiteindelijk anderhalf jaar geduurd. Met bemiddeling van UNIZO Antwerpen-Stad was het donderdag dan eindelijk zo ver. "Het was een lang proces. De betrokken mensen moesten eerst op hun gemak worden gesteld", zegt Nico Volckeryck (UNIZO). "Heel belangrijk was een geleid bezoek aan het Holocaustmuseum in Mechelen. Hassan kreeg er de tranen in de ogen. Hij heeft oprecht spijt."


Aarab gaat meehelpen om islamitische jongeren beter te informeren over de Holocaust. "Ik neem afstand van mijn uitspraken over de Joden en de nazi's en verontschuldig me uitdrukkelijk tegenover mijn Joodse medeburgers. Ik zie ook in dat er een duidelijk verschil is tussen de staat Israël en de Joodse bevolking." (PHT)