Poolse onderaannemer overleeft aanval met braadpan niet

Een 35-jarige Poolse aannemer zit in de gevangenis omdat hij in de Oranjestraat een landgenoot met een braadpan het hoofd heeft ingeklopt. Het slachtoffer werd zwaargewond en overleed er enkele dagen later. De ruzie was een gevolg van niet-uitgevoerde taken op bouwwerven.

De buren in de Oranjestraat belden op 22 februari de politie toen 's avonds rond 22 uur een hevige ruzie losbrak in het appartement op de bovenste verdieping. Onderbuur Apra: "Er klonk minutenlang hevig gebonk op de vloer. Ik was wel wat lawaaihinder gewoon met die Poolse buren. Maar zo erg was het nooit eerder geweest. Daarom belden wij de politie. Net voor de eerste agenten aankwamen, glipten twee bezoekers van onze Poolse buurman naar buiten."

Geruzie over werk

De 35-jarige Tomasz Fiuk overleed enkele dagen later in het ziekenhuis. De moordbrigade van de federale politie arresteerde de dagen nadien twee Polen, een man van 35 en één van 41 jaar.


Woordvoerster Sylvie Van Baden van het Antwerpse parket: "Een kennis die eerst in het appartement werd opgepakt, is nadien weer vrijgelaten. De twee verdachten die later zijn gearresteerd, zijn door de onderzoeksrechter aangehouden." Volgens kennissen van het slachtoffer had Tomasz Fiuk ruzie met de 35-jarige Piotr N. Deze laatste heeft een bouwfirma die sommige werken in onderaanneming doorgaf aan Tomasz Fiuk. Blijkbaar waren er veel problemen met de afwerking en tijdige oplevering van werken. Daarom ging hoofdaannemer Piotr N. die avond langs bij Tomasz Fiuk in de Oranjestraat. De ruzie escaleerde en eindigde in een handgemeen. Tomasz Fiuk kreeg een klap met een zware braadpan op het hoofd. De onderzoeksrechter beschuldigt de twee verdachten daarom van doodslag. Advocaat Sam Vlaminck, die optreedt voor aannemer Piotr N., bevestigt diens aanhouding: "Ik onthou mij van elke commentaar. Het onderzoek moet de juiste omstandigheden van deze ruzie nog in kaart brengen." (PLA)