Politieke familie Van Aperen pal achter Philippe De Backer

Philippe De Backer met de familie Van Aperen.
Laenen Philippe De Backer met de familie Van Aperen.
Een hele familie die voor je campagne voert: je kunt het slechter treffen dan liberaal kopstuk Philippe De Backer. De familie Van Aperen kleurt al decennialang de politiek in de Noorderkempen. Wij brachten tien van hen samen nabij het MAS.

Arnold Van Aperen, uit Meer, is nu de pater familias. Hij was 24 jaar lang burgemeester in Hoogstraten (1988-2012). Hij duwt de liberaal getinte lijst Hoogstraten Leeft. Zijn jongere broers Jan (77) en Marc (61) doen op 14 oktober ook mee: Marc als ambitieuze lijsttrekker van Hoogstraten Leeft. "Beter doen dan de negen zetels in 2012." Voor Jan is politiek een late roeping na een loopbaan bij General Motors. "Philippe had nog iemand nodig in Merksem. Ik sta 21ste en wil mijn kleinzoon Dries Janssens steunen." Dries vinden we op de Open Vld-districtslijst van Merksem terug op de vierde plaats.


Een andere broer van Arnold, Jan en Marc is Fons Van Aperen (70). Hij komt niet meer op, maar was tussen 2007 en 2012 gemeenteraadsvoorzitter in Brasschaat. "Ik ben een groot fan van Philippe. Verstandige man, altijd dankbaar." Zijn dochter Anne (43) is lijstduwer in de parkgemeente. Ze werkt al vier jaar voor De Backer. "Ik sta er versteld van hoe snel hij dossiers onder de knie krijgt."


Naast Dries Janssens is de jonge generatie nog vertegenwoordigd door Arnold Wittenberg (27), kleinzoon van pater familias Arnold. Hij staat 14de op de lijst Hoogstraten Leeft en wil graag een burgerbegroting invoeren. Caroline Leys (28) is co-voorzitster van Open Vld Groot Antwerpen en woordvoerster van De Backer. Haar aanstaande echtgenoot Dries Holvoet is Antwerps campagneleider.


(PHT)