Politiecombi krijgt ‘parkeerboete’ tijdens interventie

De bekeuring wees de politie erop dat die een voorbeeldfunctie heeft.
Politie Antwerpen De bekeuring wees de politie erop dat die een voorbeeldfunctie heeft.
De Antwerpse politie heeft tijdens een interventie een bekeuring gekregen van een burger. Onder de ruitenwisser van de politiecombi vonden de inspecteurs een briefje. Daarin wees iemand hen erop dat ze verkeerd geparkeerd stonden. De politie dient de betweter van antwoord:  “De politie heeft een voorbeeldfunctie, maar op zo’n moment gaan veiligheid en levens redden voor.”

De patrouille vond de bekeuring vrijdagnacht na een interventie in Berendrecht. “Onmiddellijke inning. Verkeerd geparkeerd tegen de richting en in een bocht. En dat met een voorbeeldfunctie”, schreef de gefrustreerde passant.

Daarop diende de Antwerpse politie hem via Facebook van antwoord. “Vaak heeft de interventiepatrouille een goede reden en komen parkeerregels op de tweede plaats”, klinkt het. “De inspecteurs waren gestuurd naar een interventie-opdracht met priocode ‘0', wat wil zeggen dat er melding werd gemaakt van zeer ernstige feiten. Op dat ogenblik moet de patrouille zo snel mogelijk bij het slachtoffer geraken. De schrijver van het briefje had daar duidelijk geen begrip voor. De politie heeft een voorbeeldfunctie, maar op zo’n moment gaan veiligheid en levens redden voor.”

De combi stond geparkeerd in een bocht, tot grote ergernis van een passant.
Politie Antwerpen De combi stond geparkeerd in een bocht, tot grote ergernis van een passant.