Politie zoekt dader die jongeman met metalen fietsslot op oog sloeg

De verdachte sloeg het slachtoffer in het aangezicht met een metalen fietsslot.
Lokale Politie Antwerpen De verdachte sloeg het slachtoffer in het aangezicht met een metalen fietsslot.
De politie is op zoek naar de dader die in oktober enkele rake klappen verkocht met een metalen fietsslot aan een jongeman vlak bij het Stadspark. Ook de kameraad van de verdachte wordt opgespoord.

In de nacht van vrijdag 12 oktober op zaterdag 13 oktober werd een jongeman iets na vier uur in het gezicht geslagen met een metalen fietsslot. Het slachtoffer moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht worden. Net voor de aanval fietste het slachtoffer met twee andere fietsers aan het kruispunt van de Van Eycklei met de Rubenslei. Daar kruiste ze twee andere jongemannen en het kwam al snel op een woordenwisseling tussen het vijftal.

In de Brialmontlei nam één van de vijf zijn metalen fietsslot en sloeg daarmee op het oog van een jongeman van de tegenpartij. Het slachtoffer viel op de grond en de dader en zijn kompaan fietsten weg in de richting van de Belgiëlei en de Plantin en Moretuslei.

De verdachte wordt omschreven als een blanke jongeman van ongeveer achttien jaar oud. Hij heeft bruin haar en meet ongeveer 1m75, hij is normaal gebouwd. Op het moment van de feiten droeg hij een witte trui, witte basketschoenen en een licht jeansbroek.

Bomberjacket

De vriend van de jongeman die met het slot sloeg, heeft ongeveer dezelfde leeftijd. Hij is fel blond, normaal gebouwd en droeg op dat moment een donkergrijze jeansbroek, een zwarte trui en een zwarte bomberjacket.

De politie vraagt dat de betrokken zich onmiddellijk melden. Andere mensen die informatie hebben over de twee gezochte personen kunnen dat melden via opsporingen@police.belgium.eu, via het gratis nummer 0800/30.300 of via de Blauwe Lijn 0800/12.312.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philip Delrue

  Toch raar he als het een blanke man is dat de foto niet troebel gemaakt wordt

 • guido vermeyen

  In oktober gebeurd...we zijn februari momenteel...haast en spoed zijn zelden goed nietwaar.

 • Sobek Wessels

  Waarom ? Zodat de daders het slachtoffer op de rechtbank nog eens kan uitlachen want gestraf worden zal niet gebeuren in dit land ! En schade vergoedingen die zijn onbestaande of een lachertje !!

 • Max Illens

  Bijna vier maanden na de feiten komen ze af met een foto voor een zoektocht naar de daders.