Politie waarschuwt voor deur-aan-deur-verkopers

De politiezone Antwerpen heeft op korte tijd heel wat meldingen gekregen over deur-aan-deurverkopers die zich voordoen als medewerkers van Engie of Securitas. Het gaat om valse verkopers.
De politie waarschuwt voor deur-aan-deur-verkopers.
Lokale Politie Antwerpen De politie waarschuwt voor deur-aan-deur-verkopers.

De verkopers proberen bij mensen thuis binnen te raken en doen dat onder het mom dat de ketel moet nagekeken worden of om een alarminstallatie te verkopen. Engie en Securitas benadrukken dat ze dergelijke technieken niet gebruiken. “Wees op je hoede als men je aan de deur zaken probeert te verkopen. Meestal gaat het om vlotte praters die mensen gemakkelijk kunnen overtuigen. Vraag hen altijd om zich te identificeren. Let ook goed op met informatie die je hen geeft. Bijvoorbeeld over het al dan niet aanwezig zijn van een alarminstallatie, zwakke punten in je woning of wanneer je niet thuis bent”, klinkt het bij de politie. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.