Politie vindt 3 kg cocaïne ter waarde van 150.000 euro in achterdeur auto

rv
Bij een internationale politie- en douaneactie is drie kilo cocaïne onderschept met een straatwaarde van 150.000 euro. De politie vond de drugs zaterdag in een verborgen ruimte van een voertuig. Bij de actie werden in België 31 verdachten aangehouden, tien voertuigen en nog andere illegale drugs in beslag genomen.

Politie- en douanediensten uit België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk hebben van donderdag tot zondag een gezamenlijke internationale controleactie gehouden tegen de handel in verdovende middelen en drugstoerisme. In ons land controleerden de speurders 2.175 personen van wie er 241 drugs op zich hadden en negentien onder invloed waren van drugs. Er werden ook 1.366 voertuigen gecontroleerd in België. Negen treinen werden gecontroleerd door de federale spoorwegpolitie.

Het Belgische luik van de actie leverde ruim 8 kilo marihuana, 3 kilo cocaïne, 269 gram hasjiesj, 264 gram amfetamines, 104 gram ketamine, 30 gram paddenstoelen, 11 gram heroïne, 133 xtc-tabletten, 384 cannabiszaden en 45 joints op. Ook werden er veertien wapens en 26.815 euro cash geld in beslag genomen.

Postsorteercentrum

In Antwerpen controleerde de douane, de wegpolitie en lokale politie Brasschaat en Voorkempen een voertuig met Franse nummerplaat op zaterdag. In een verborgen ruimte van de achterdeur legde een scan drie pakketten cocaïne van elk één kilogram bloot, goed voor een straatwaarde van ongeveer 150.000 euro.

In het postsorteercentrum Antwerpen X werden ook verschillende pakketjes met drugs onderschept. Ook op bussen van low-cost busmaatschappijen werd gecontroleerd in het land. Op een bus op de E17 ter hoogte van Marke (Kortrijk) was zelfs één op tien reizigers in het bezit van drugs.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.