Politie rukt massaal uit voor rellen op Antwerps strand van Sint-Anneke

De Antwerpse politie komt ter plaatse.
RV De Antwerpse politie komt ter plaatse.
Zo’n vijftig jongeren zouden betrokken geweest zijn bij rellen op Sint-Anneke Plage, het Antwerps strand langs de Schelde. Dat blijkt uit foto’s en videobeelden van andere strandgangers en wordt gemeld door getuigen. De politie bevestigt dat er een vechtpartij was maar kon zelf geen feiten meer vaststellen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens getuige Kris Bollekens waren er een vijftigtal jongeren op het strand. “Ze kregen het onderling aan de stok, waarna de politie werd gebeld. Die kwam massaal ter plaatse. Alle jongeren werden gecontroleerd. Wie geen paspoort of mondmasker bij zich had, riskeerde een GAS-boete. Er zijn ook een paar zwemmers uit het water gehaald. Ook zij mogen zich aan een GAS-boete verwachten.”

Ondertussen is de rust teruggekeerd op het strand. Politiewoordvoerder Wouter Bruyns kan enkel bevestigen dat er een vechtpartij was op Linkeroever. “Wij zijn inderdaad meteen ter plaatse gegaan. Maar zoals wel vaker, gaat de betrokken groep dan uit elkaar. We proberen zoveel mogelijk betrokkenen te identificeren. Hoewel we zeer snel ter plaatse waren, konden onze ploegen geen feiten meer vaststellen. Momenteel heeft er zich ook nog geen enkele gewonde gemeld.”

De Antwerpse politie komt ter plaatse.
RV De Antwerpse politie komt ter plaatse.
Zo’n veertig jongeren komen samen op het strand van Sint-Anneke.
RV Zo’n veertig jongeren komen samen op het strand van Sint-Anneke.
Rellen op Sint-Anneke.
RV Rellen op Sint-Anneke.