Politie pakt zeven foutparkeerders op gehandicaptenplaatsen

De politie controleerde in burger op foutparkeerders op gehandicaptenplaatsen.
Photonews De politie controleerde in burger op foutparkeerders op gehandicaptenplaatsen.
Zondag heeft het verkeersondersteuningsteam een actie gedaan op enkele hotspots en mindervalidenplaatsen. Ze deden anoniem toezicht om de pakkans te verhogen. Op de 57 mindervalidenplaatsen die ze controleerden, stonden zeven voertuigen in overtreding.

 Er werden ook 13 voertuigen opgeschreven omdat ze op het voetpad geparkeerd stonden. Vijf omdat ze op het fietspad stonden. 24 bestuurders reden door het rode licht en vier door het oranje. Elf mensen waren aan het rijden en gsm’en. Vier bestuurders overschreden de volle witte lijn en zo’n 15 auto’s bevonden zich op een plaats waar dat niet mocht. Eén voertuig stond zo geparkeerd dat er minder dan 3 meter doorgang was.

Na de actie in burger trokken ze hun uniform weer aan om aan de Ter Heydelaan en parking West een dispositief op te zetten. 25 voertuigen werden gecontroleerd. Eén bestuurder had drugs genomen en moest zijn rijbewijs onmiddellijk afgeven voor de volgende 15 dagen. Er werden nog drugs gevonden en zijn voertuig werd ingehouden. 

Verder werden tijdens de controle nog drie pv’s gemaakt omdat de bestuurder geen rijbewijs op zak had, drie personen hadden hun identiteitskaart niet op zak en twee mensen droegen hun veiligheidsgordel niet.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Barbara Bontje

  Ik heb ook een handicapplaatje maar ik "spring" ook mijn auto uit ik mankeer namelijk niets aan mijn benen maar aan mijn longen ik kan niet ver lopen en daarmee bedoel ik een meter of 10. Dus geen vooroordelen hebben dat iemand iets aan zijn benen moet hebben om in aanmerking te komen voor een gehandicapteplaatje

 • Erik bernard

  Goede actie van de politie, want ook in Ekeren is foutparkeren op mindervalidenplaatsen een groot probleem.

 • Willy Slachmuylders

  Dat wordt hoog tijd !Op linker oever is het een schande ! Zelfs de kaarten zouden terug onder dokterscontrole moeten herzien worden ! Ik heb al meerdere personen uit een wagen zien SPRINGEN met een handicapplaatje ??? Veel misbruik is er nu nog ! Dringend controle van de handicapkaarten !!!

 • johan vervoort

  Laatst voor mijn deur zijn 8 parkeerplaatsen waarvan 2 gehandicapte plaatsen beiden leeg en de plaats voor die gehandicapte plaatsen stond een wagen met gehandicapten kaart, dat moet blijkbaar wel kunnen