Politie overmeestert bezoeker van Comic Con met ‘groot mes’ na meldingen van ongeruste tramreizigers

Voorbijgangers verwittigden de politie dat er een man met een mes op de tram zat.
rv Voorbijgangers verwittigden de politie dat er een man met een mes op de tram zat.
Een onoplettende man met een groot metalen voorwerp is gisteren door de Antwerpse politie overmeesterd toen hij van de tram stapte. De man kwam van de beurs  Comic Con Antwerp, waar bezoekers zich inleven in de wereld van sciencefiction, fantasy en comics. 

Voorbijgangers zagen zaterdagmiddag op de Meir een man met een soort van groot mes rondlopen. Hij daalde af naar het premetrostation. De politie stuurde een ploeg ter plaatse, maar kon de verdachte niet meer vinden. Hij was al met een tram vertrokken. 

Op Linkeroever stond een andere politieploeg de aankomende tram op te wachten. De man stapte af aan de halte Halewijn en werd onmiddellijk overmeesterd door twee agenten.  

Woordvoerder Wouter Bruyns: “De tramreizigers zijn op geen enkel moment in gevaar geweest of zijn schrik aangejaagd. Deze man was gewoon onvoorzichtig om het metalen voorwerp, dat hij meegenomen had van die beurs, zo openlijk te dragen. De man heeft zich niet verzet tegen zijn arrestatie. Het potentieel gevaarlijk voorwerp is in beslag genomen.” 
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny de Groot

  De man heeft zich niet verzet tegen zijn arrestatie.. Waarom ligt hij dan op de grond met de knie van een agent in zijn rug?

 • Robert Croux

  Nogal vreemde reacties hier. In Amerika is het "shoot first, ask later!". Gelukkig komen wij hopelijk nooit zover. De politie heeft correct gehandeld. Zo iemand moet je eerst immobiliseren voor je iets kan vragen. Die politiemensen willen nog gezond thuis komen. De onnozelaar zou de kosten van de dubbele interventie moeten betalen. De tijden zijn veranderd, als je dat hier niet snapt zoals hier is het pover gesteld met jullie beleving in de maatschappij.

 • François Van Mol

  Wat zijn dat toch helden die politie, vooral als ze zeker weten dat ze niet terug schieten. Ik kan mij bij dit verhaal wel iets voortellen.Zo'n nepmes moet je toch als agent kunnen erkennen . Er is dan ook geen buitenproportioneel geweld nodig.Echte dieven en criminelen pakken ,das natuurlijk een paar ander mouwen hé !

 • François Van Mol

  Wat zijn dat toch helden die politie, vooral als ze zeker weten dat ze niet terug schieten. Ik kan mij bij dit verhaal wel iets voortellen.Echte dieven en criminelen pakken ,das natuurlijk een paar ander mouwen hé !

 • Stefan Swerts

  Als het met een echt mes was en hij was gevaarlijk bleven ze op verre afstand!