Politie beboet 35 mensen omdat ze geen mondmasker dragen op openbaar vervoer

Illustratiebeeld Politie Antwerpen.
Jan Aelberts Illustratiebeeld Politie Antwerpen.
De wijkteams van regio West zijn vrijdag samen met de mobiele eenheid en het Orida-fietsteam ten strijde getrokken tegen overlast in de historische binnenstad en op de kaaien. Er werd ook gecontroleerd of mensen een mondmasker droegen op trams en bussen.

Tijdens de actie werd aandacht besteed aan sluikstorters, druggebruik, lawaaioverlast, vandalisme en verkeersoverlast. Politieploegen patrouilleerden in uniform en in burger.

Er werden heel wat pv’s opgemaakt voor parkeer- en verkeersovertredingen. In het kader van Covid-19 kregen 35 personen die geen mondmasker droegen op het openbaar vervoer of aan de halte een boete. Voor onder meer sluikstorten en spuwen op de openbare weg werden 11 personen beboet.

Op verschillende plekken werden personen gecontroleerd die in het bezit waren van drugs. Ze gebruikten deze verdovende middelen in de directe omgeving van spelende kinderen. Maar liefst 3 gecontroleerde personen bleken geseind te staan met een bevel tot gevangenneming, deze kregen een lift naar de gevangenis. Eén persoon bleek internationaal geseind, hij probeerde de politie te misleiden met een vervalste identiteitskaart, maar zijn list werd doorzien. Van een andere geseinde persoon werd een DNA-staal afgenomen.