Pokémon-proces: Jonny Van den Broeck schuldig aan moord

Slachtoffer Shashia Moreau / beklaagde Jonny Van den Broeck.
Belga Slachtoffer Shashia Moreau / beklaagde Jonny Van den Broeck.
Het Antwerpse hof van assisen heeft Jonny Van den Broeck (28) schuldig bevonden aan de moord op Shashia Moreau (20). Dat heeft de jury zonet beslist. Het debat over de straf die hij daarvoor verdient, begint maandagmorgen. Hij riskeert levenslang.

Jonny Van den Broeck heeft op 7 februari 2017 Shashia Moreau naar zijn appartement in de Van Stralenstraat gelokt met Pokémon-figuurtjes. Volgens de assisenjury was het zijn doel om Shashia te overmeesteren, te verkrachten en haar dan te vermoorden.

De verdediging had gepleit dat het nooit de intentie van Jonny Van den Broeck was om Shashia te doden. Zij ging vrijwillig mee naar zijn appartement. Daar kwam het tot een vrijpartij met wurgseks die fataal afliep. De verdediging vroeg de feiten te herkwalificeren van ‘moord’ naar ‘opzettelijke slagen en verwondingen zonder het oogmerk om te doden maar met de dood tot gevolg.”  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.