Plots donker in tunnels

Twee stukgemaakte voedingskabels hebben gisterennamiddag serieuze verkeersellende veroorzaakt. De Waaslandtunnel en de voetgangerstunnel zaten zonder stroom en werden afgesloten voor alle verkeer. Twee mensen moesten uit een lift gered worden.

Rond 14.30 uur viel het licht plots uit in de twee tunnels die linker met rechteroever verbinden. De stroom was uitgevallen, omdat een aannemer bij werken op de Brouwersvliet twee van de drie voedingskabels van die twee tunnels heeft geraakt. "Dat maakte dat er in de tunnels geen verlichting, geen ventilatie en geen camerabewaking was", zegt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer. "De oorzaak hebben we uiteindelijk gevonden bij die wegenwerken. We hebben de installaties rond half vijf terug aan de praat gekregen. In de Sint-Annatunnel zaten twee mensen vast in een lift op rechteroever, maar die konden bevrijd worden."


Het incident in de tunnels zorgde wel voor een dip in het elektriciteitsnetwerk. "Daardoor vielen enkele cabines zonder stroom", legt Jean-Pierre Blomme van netbeheerder Eandis uit. Onder meer het Stadhuis, de verkeerslichten op de Leien en de tramlijnen 7 en 15 ondervonden daar hinder van. Ook daar herstelde de situatie zich rond 16.30 uur. (KAV)