Plein Publiek krijgt vervolg op nieuwe locatie

De populaire uitgaansplek Plein Publiek gaat haar laatste weken in. In het weekend van 5 januari sluit de glazen serre van de oude Fierensblokken voor renovatiewerken. Voor feestminnend Antwerpen is er goed nieuws: er komt een 'Plein Publiek 2.0'.

Plein Publiek in de Van Craesbeeckstraat opende in december 2015 en groeide in geen tijd uit tot een van de meest veelzijdige 'places to be' van Antwerpen. Tijdens z'n 2-jarige bestaan kende Plein Publiek heel wat hoogtepunten: de exclusieve en intieme showcase van de Britse band The xx, maar evenzeer het kerstdiner voor een zestigtal daklozen.


Het was geweten dat Plein Publiek in de Fierensblokken slechts een tijdelijk initiatief was. Toch werd de sluiting tot twee keer toe uitgesteld. Maar op 5 januari 2018 gaat de Antwerpse 'hotspot' onherroepelijk dicht. De reden? In de Fierensblokken komen 125 sociale huureenheden. In het voorjaar 2018 wordt op de site met een bodemonderzoek gestart, daarna beginnen de voorbereidende werken. Het ganse project moet in 2021 klaar zijn.


Feestminnend Antwerpen hoeft evenwel niet te treuren: de succesformule van Plein Publiek krijgt over enkele maanden al een vervolg. Voorlopig wordt er over 'Plein Publiek 2.0' nog uiterst geheimzinnig gedaan. "De exacte locatie kunnen we nog niet verklappen, maar we blijven in de stad en uiteraard nemen we onze serre mee. Ook de kenmerkende belichting en de schijnwerpers die vanuit de Fierensblokken op onze serre schijnen, willen we op de een of andere manier integreren in het nieuwe project." (BJS)