Pidpa waarschuwt klanten voor oplichters die zich voordoen als werknemers

Pidpa waarschuwt haar klanten voor oplichters die zich voordoen als werknemers
Laenen Pidpa waarschuwt haar klanten voor oplichters die zich voordoen als werknemers
Pidpa, het waterbedrijf van de provincie Antwerpen, waarschuwt na klachten zijn klanten dat opnieuw personen zich valselijk voordoen als medewerkers om op deze manier de woning proberen binnen te dringen of proberen te achterhalen wanneer de bewoners niet thuis zijn. 

“De afgelopen dagen hebben wij opnieuw heel wat nieuwe meldingen hierover ontvangen.”, vertelt woordvoerder Alain T’Syen, woordvoerder van Pidpa. “Belangrijk om te weten is dat wij nauwelijks bij onze klanten in de woning zelf moeten zijn. Dat gebeurt slecht in heel uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld bij de plaatsing, vervanging of herstelling van een watermeter: werkzaamheden die op afspraak gebeuren.

Bij andere werkzaamheden, zoals bij staalnames om de waterkwaliteit aan de kraan te controleren, gebeurt dit zonder afspraak. In deze gevallen zijn er een aantal zaken die je als klant kan controleren om na te gaan of de werknemer werkelijk is wie hij zegt. “In de eerste plaats hebben alle werknemers een officiële personeelskaart. Je kan als klant altijd vragen aan de werknemer om zich te legitimeren”, vertelt T’Syen. “Daarnaast werken al onze mensen in officiële werkkledij van het bedrijf met het logo en zullen onze mensen altijd met een wagen komen van Pidpa met het logo.” Twijfel je toch nog, dan je als klant altijd de klantenservice bellen.

Lepe truc

De meldingen die het bedrijf de afgelopen dagen kreeg, zijn verspreid over heel de provincie Antwerpen. De laatste melding kwam uit Brasschaat. Het doel van de oplichters is steeds verschillend maar Pidpa onderscheidt drie grote doelen. “Vaak is het een lepe truc om gewoon binnen te geraken. Eens men binnen is leiden ze de bewoners af en ondertussen stelen ze wat ze kunnen meenemen. Anderzijds is het ook gewoon een eenvoudige manier om te testen of mensen thuis zijn. Ze bellen aan, wordt er opengedaan dan doet men zich voor als mensen van Pidpa, wordt er niet opengedaan, dan breekt men in”, aldus de woordvoerder van de watermaatschappij. Tot slot ziet het bedrijf dat er ook oplichters zijn die allerlei apparatuur proberen aan te schaffen. “Ze nemen zogezegd een staal van het water en komen dan met smoesjes dat er te veel kalk in het water zit. Op die manier proberen ze hun slachtoffers dingen aan te smeren.

Pidpa waarschuwt zijn klanten en vraagt extra voorzichtig te zijn. Wie twijfelt kan altijd bellen naar het gratis klantennummer 0800-90.300.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.