Peutertje van 15 maanden loopt alleen rond op straat

Marc De Roeck
Albert Hillewaert vond de peuter in zijn straat. Marc De Roeck
In de Vlagstraat in Borgerhout is zondagmiddag een peuter van zo'n 15 maanden oud op de stoep gevonden. Het kind was thuis ontsnapt uit zijn bed en trok erop uit. De 45-jarige Albert Hillewaert ontfermde zich over de peuter. De ouders hebben hun kind een paar uur later opgehaald in ziekenhuis Stuivenberg.

Albert Hillewaert (45) vond de peuter op weg naar zijn huis in de Vlagstraat. “Ik zag de peuter lopen zonder volwassenen in de buurt”, zegt Albert. “Het kind liep daar maar wat rond, in pamper en op blote voetjes. Het leek niet echt bang. Ik heb onmiddellijk de politie gebeld en gewacht tot agenten het kindje kwamen halen. Hopelijk is er alles goed mee. Je mag er niet aan denken dat zo'n peutertje iets overkomt.”

De politie was dankzij redder Albert snel ter plaatse en deed navraag in de buurt, maar daar leek niemand het kind te missen. Even leek het er dan ook op dat het kind achtergelaten was. De politie bracht het kind naar Stuivenberg waar het nagekeken en opgevangen werd. “Ondertussen hebben we de ouders kunnen identificeren en zijn ze hun kind komen ophalen”, klinkt het bij de Antwerpse politie.

Het kind was volgens de ouders uit bed ontsnapt en trok erop uit. Ze dachten dat het lag te slapen. De peuter zou niks hebben overgehouden aan zijn avontuur. Eerder deze week ontsnapte ook al een peuter van 16 maanden uit een crèche in Tongeren. Die ouders van het meisje dienden ondertussen een klacht in tegen de crèche wegens nalatigheid.

De ouders haalden het kindje op in ZNA Stuivenberg.
Laenen De ouders haalden het kindje op in ZNA Stuivenberg.
Albert Hillewaert.
Marc De Roeck Albert Hillewaert.11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Buyck

  Leg dit eens naast het verslag van de 'crèche met open deuren'... Dezelfde fout die gemaakt wordt, hier door ouders, ginds door een crèchemedewerker of zelfs een onvoorzichtige bezoeker die niet controleerde of de buitendeur correct dicht was.

 • gustaaf Van Bever

  Toen mijnzoon klin was en de eerste vakantieopvang pas in opmars was..was hij daar op dat speelplein onder toezicht toch gelukt er vandoor te gaan...Hij liep doelloos en verloren rond in onbekend gebied van de Gemeente...Twee jonge meisjes hebben hem toen naar huis gebracht terwijl ik rondtoerde om hem te vinden...Heb de verantwoordelijken goed de les gespeld en daar stopt het. Maak zoiets openbaar en er zijn al direct verwijten en verwensingen , niet nodig, daar word niemand wijzer van

 • ivan DEJONGHE

  denk ook wel dat de temperaturen een rol hebben gespeeld dat de deur open stond

 • Dirk Van Den Bossche

  Wat voor ouders zijn dat ? Zien nog niet dat kind van 15 maanden wegloopt. Hier moet de voordeur toch hebben open gestaan, want zo ne kleine krijgt dat niet open. Ouders zwaar beboeten

 • willem van velzen

  Beste man u hebt uw burgerplicht volbracht, zelf heb ik dit ook al enkele keren meegemaakt en ondervonden dat veel medeburgers dit negeren als ze zo een kleintje onbeheerd treffen.