Pepperspray, lachgas, sterke drank zonder vergunning, geluidsoverlast, rokers en 10 illegalen: controle in Antwerps café levert op

Marchica Club kreeg de politie over de vloer.
Laenen Marchica Club kreeg de politie over de vloer.
Het wijkteam City van de Lokale Politie Antwerpen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grootscheepse controleactie gehouden in een café in de Van Schoonhovenstraat. De controle leverde een hele resem aan overtredingen op. 

De horecazaak, volgens onze bronnen de Marchica Club, kwam eerder al in opspraak. Er zijn verschillende klachten over geluidsoverlast geweest en er werd eerder al vastgesteld dat er sterke drank werd geschonken zonder vergunning. 

De controleactie van vrijdagnacht startte al met een valse noot omdat een van de aanwezigen een busje pepperspray leeg spoot, wat voor chaos en verwarring zorgde.  In het café werden zo’n 30 personen aangetroffen. Tien van hen hadden geen geldige identiteitsdocumenten op zak en werden meegenomen naar het kantoor aan de Handelsstraat. 

Behalve de aangetroffen illegalen werden ook twee portiers zonder vergunning aangetroffen. Zij waren ook nog eens in het bezit van een boksbeugel. Er werden ook nog verschillende andere inbreuken vastgesteld zoals het roken buiten de rookkamer, de deur die gesloten was, geen inkijk in het café, het aanbieden van sterke drank zonder vergunning en de opening na 1 uur zonder nachtvergunning. In het café werd ook lachgas in slagroombussen aangeboden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.