Peeters is geen 'kingmaker' meer

Kris Peeters.
Foto Photo News Kris Peeters.

Van 14 naar 5 procent in een paar maanden: de heropstanding van de Antwerpse CD&V lijkt volgens de nieuwe peiling in de kiem gesmoord. In maart heette Kris Peeters nog de 'kingmaker': de man die wel eens zou kunnen bepalen hoe de coalitie er in het stadhuis na 2018 uitziet. Dat statuut is hij kwijt.


Veel zin in een reactie had Kris Peeters gisteren niet. Zijn woordvoerster Miet Deckers hield het gortdroog: "We gaan niet reageren omdat we niet over alle gegevens van die peiling beschikken."

Ambitie

Maar blij met het resultaat kunnen ze bij CD&V niet zijn. De minimale ambitie ligt voor Antwerpen op 10 procent. Kris Peeters stuurt een mix van ervaren politici en jonge beloftes het veld in. Voor een nieuw elan heeft CD&V een zetel of zes in de gemeenteraad nodig. En als het even kan: een paar schepenen.


Peeters beklemtoonde de voorbije maanden dat hij graag in het midden van het bed ligt. Met de povere 5 procent in deze peiling is hij erdoor gezakt. Bij een kartel van sp.a en Groen is het helemaal een ramp: 3,7 procent. Dan mag je al blij zijn met één gemeenteraadszetel. (PHT)