Peek & Cloppenburg sluit na 42 jaar de deuren op Meir (maar wanneer precies is nog niet geweten)

Wanneer de winkel sluit, is niet duidelijk en tot dan is de winkel gewoon open.
ADA Wanneer de winkel sluit, is niet duidelijk en tot dan is de winkel gewoon open.
Na 42 jaar komt er een einde aan Peek & Cloppenburg op de Meir. De winkel sluit binnenkort de deuren. Wanneer exact weet de winkelmanager nog niet.

Wanneer Peek & Cloppenburg de deuren zal sluiten, dat is nog niet geweten maar dat de winkel na 42 jaar zal verdwijnen staat wel vast. Niet omwille van een faillissement maar de hoofdzetel in Duitsland ziet geen meerwaarde meer in de Belgische markt. “We draaien zeker nog voldoende omzet om gewoon verder te kunnen maar we kosten de hoofdzetel te veel”, vertelt de winkelmanager van Peek & Cloppenburg. “Meer details weten we ook nog niet. Zo weet ik niet wat er met de veertig werknemers zal gebeuren. Komt er een reorganisatie? Is er een sociaal vangnet? We weten het niet”, klinkt het.

De winkelmanager is zelf al 31 jaar actief in de winkel maar zal dus binnenkort afscheid moeten nemen van haar vertrouwde werkplek. “Veel kan je er niet aan veranderen hé. Het is natuurlijk jammer dat je een plek waar je altijd graag hebt gewerkt binnenkort zal moeten verlaten.”

Volgens haar zullen er nog veel winkels volgen. “De klant wil steeds meer afprijzingen en de marges worden kleiner. Neem daar de groeiende markt van het online shoppen en de hoge huurprijzen en je weet dat er een probleem is in de retail”, aldus de manager. 

De krant De Tijd zegt ook te weten dat de Zweedse modeketen H&M overweegt om twee van de drie winkels te sluiten en zich enkel te beperken tot haar flagshipstore in het midden van de Meir. 

Wanneer de winkel sluit, is niet duidelijk en tot dan is de winkel gewoon open.
ADA Wanneer de winkel sluit, is niet duidelijk en tot dan is de winkel gewoon open.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Apatride

    Huurprijzen op de Meir zijn obsceen hoog en als je daarbij nog de dure sociale lasten van de werknemers moet bijnemen....

  • gustaaf carpels

    Mode wordt (of is al) eenheidsworst de webshops zijn handig maar worden duurder in de toekomst nu ga je het nog mogen terugsturen gratis maar dat zal snel stoppen. En mode zal inderdaad alleen nog voor diegene zijn die daar het vijfvoudige voor zal neerleggen

  • Carl Parker

    Het is nooit genoeg voor de aandeelhouders, het gezwel van de economie.