Paul Beloy veegt kritiek op 'racistische' club van tafel

Paul Beloy.
Foto PN Paul Beloy.
Club La Gare 27 krijgt behalve kritiek ook heel veel steun voor de aanpak van lastige klanten in het uitgaansmilieu. De meest opvallende reacties kwamen van Paul Beloy en van Hicham El Mzairh, allebei van allochtone afkomst.

Vincent Ekwunor, zaakvoerder van La Gare 27, heeft zich uitvoerig geëxcuseerd voor zijn racistische uitlatingen dat voortaan geen 'mocro's of blacks' meer in de club binnen mogen. "Ik bedoelde dat ik geen lastige groepen, geen criminele mensen meer wil binnenlaten. Gelukkig hebben veel mensen dat ook zo geïnterpreteerd. Het doet deugd als je dan steun krijgt van allochtone mensen, zoals Paul Beloy. Ik heb trouwens ook zeker honderd sms'en gekregen van mensen die mij willen steunen."


Paul Beloy, gewezen voetballer van Beerschot, schreef een opinie in de krant De Morgen en veegde alle kritiek over racisme van tafel. Hij heeft vooral respect voor de jonge ondernemers achter La Gare 27. Maar hij is ook betrokken partij. Beloy's eigen zoon is er deejay. "In Antwerpen is een diverse populatie de enige realiteit. Met deze populatie, ook met gemeenschappen die momenteel ondervertegenwoordigd zijn, moeten we werken aan een harmonieuze samenleving, door paal en perk te stellen aan praktijken die niet kunnen. Uitbater Vincent Ekwunor is geen racist, maar een jonge ondernemer die vecht voor het voortbestaan van zijn club." (PLA)