Pasta-Hippo-Vino

Interieur Pasta-Hippo-Vino.
Annelin Marien Interieur Pasta-Hippo-Vino.
Elke week sturen we een journalist op pad om verschillende type restaurants te beoordelen op prijs en kwaliteit. Hoewel pastarestaurant en wijnbar Pasta-Hippo-Vino al meer dan dertig jaar bestaat, viel het me op dat ik pas de voorbije weken van verschillende vrienden hoorde over ‘dat tof pastarestaurant Hippo Vino’. Ofwel is het restaurant aan een nieuwe populariteitsgolf bezig, ofwel ken ik weinig over goede restaurants in Antwerpen, maar ik ben in ieder geval blij dat ik er nu ook eens geweest ben.

Ik moet eerlijk zijn: toen ik hoorde dat Pasta-Hippo-Vino op de Oude Koornmarkt ligt, twijfelde ik een beetje. Ik ben altijd nogal weigerachtig geweest tegenover de ultra-toeristische, tweehonderd-restaurants-gepropt-op-vijfhonderd-meterstraat, maar ik ben blij dat ik uiteindelijk toch gegaan ben. We zitten op de eerste verdieping, met een mooi zicht op de kathedraal, en het interieur is ook gezellig en stijlvol, met oude balken en een subtiele muurschildering. Op het eerste gezicht ben ik tevreden met de menukaart: er staan veel vegetarische gerechten op. Mijn vriend en ik zijn een maand vegetarisch ter vervanging van Tournée Minerale, want een glas wijn kunnen we moeilijk laten. Dan maar niet dat stukje vlees of vis, maar dat is in Pasta-Hippo-Vino geen probleem.

Tomaat-mozzarella.
Annelin Marien Tomaat-mozzarella.

We bestellen een aperitiefje, ik een kirr en mijn vriend een gin-tonic. Er komen wat olijven en gekruid brood bij: daar kun je niets mis mee doen. Als voorgerecht neem ik tomaat-mozzarella, waar je slechts twee woorden aan vuil moet maken: simpel, goed. Mijn vriend heeft ravioli met truffelolie en pompelmoes. De truffelolie geeft een lekkere smaak aan het gerecht, de pompelmoes maakt het allemaal iets frisser. Het voorgerecht is al dik in orde.

Ravioli.
Annelin Marien Ravioli.

Als hoofdgerecht hebben we allebei een soort ovenschotel, ik met geitenkaas, venkel en paprikasaus, mijn vriend met aubergine, courgette, mozzarella en chili. Mijn ovenschotel is origineel van smaak en zeker aan te raden. Het gerecht met aubergine is voor mijn vriend een beetje te pikant, al kan dat ook aan hem liggen. Voor de rest zijn het basic smaken, maar dat is prima als je van de originele Italiaanse keuken houdt. Enige minpuntje: het glas wijn dat we erbij krijgen, had wat voller mogen zijn.

Ovenschotel met geitenkaas en paprikasaus.
Annelin Marien Ovenschotel met geitenkaas en paprikasaus.
Ovenschotel met aubergine, courgette, mozzarella en chili.
Annelin Marien Ovenschotel met aubergine, courgette, mozzarella en chili.

Als dessert neemt mijn vriend een cheesecake, die lekker is zonder meer, en ik een parfait van witte chocolade. Die is fris en smakelijk en ik ben blij dat dit op de kaart staat, want ik ben niet zo’n fan van de typische Italiaanse gerechten als tiramisu of panna cotta. Met een digestiefje erbij (een limoncello en een thee) hebben we een gezellige avond gehad en dat alles voor maar 120 euro. Vanaf nu spreek ik ook over ‘dat tof pastarestaurant Hippo Vino’.

Het dessert.
Annelin Marien Het dessert.

Oude Koornmarkt 32, Antwerpen

03/213.16.86

info@pasta-hippo-vino.be

Voorgerecht: 8-15€

Hoofdgerecht: 17-23€

Dessert: 8-15€

Eten: 8,5/10

Bediening: 8/10

Comfort: 8/10

Lees meer over de restaurantrecensies in ons dossier.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.