Parking Q-Park blijft dicht na verdachte wagenbrand, slachtoffer hekelt gebrekkige beveiliging: “Hier ook al op groepje drugsspuiters gebotst”

De Mercedes GLA van Karine is voor de schroothoop.
Jan Aelberts De Mercedes GLA van Karine is voor de schroothoop.
De parking van Q-Park in de Lange Winkelhaakstraat blijft voorlopig gesloten na een verdachte autobrand. Vrijdagochtend vatten twee auto’s vuur. Slachtoffer Karine die haar Mercedes in vlammen zag opgaan, heeft bedenkingen bij de beveiliging en de service die Q-Park in deze parking biedt. 

De twee auto’s stonden geparkeerd op de verdieping -1 van het parkeergebouw Zoo van Q-Park in de Lange Winkelhaakstraat, vlak bij de Carnotstraat. Volgens de Antwerpse politie zijn er aanwijzingen voor brandstichting.

Woordvoerder Willem Migom: “Kort na 7 uur brak vrijdagmorgen brand uit aan twee auto’s: een Jeep Renegade en een Mercedes. Het labo is ter plaatse gekomen voor sporenonderzoek. Er zijn geen aanwijzingen voor een link met het drugsmilieu. De brandweer heeft veel werk gehad want pas tegen 15 uur was het gebouw voldoende verlucht. Niemand raakte gewond.”

Brandstofdieven

Eén van de eigenaars die haar auto uitgebrand terugvond, is Karine. Zij werkt in de buurt en is een vaste gebruiker van de parking. 

“Gelukkig ben ik verzekerd want mijn auto was nog maar 1,5 jaar oud. Er is een vermoeden dat brandstofdieven aan het werk waren rond onze auto’s. Er lagen verschillende doppen van brandstoftanks op de grond. Het zou kunnen dat er iets is misgelopen bij het overpompen van brandstof en dat daardoor de auto’s in brand zijn gevlogen.”

Druggebruikers

Verschillende gebruikers van de parking hadden in het verleden gemerkt dat er nauwelijks toezicht is van Q-Park. Zelfs ‘s avonds als de parking gesloten is, lopen daklozen of druggebruikers de parking binnen en buiten. De geheime toegangscode van de deur is blijkbaar niet zo geheim.

Karine: “Ik ben zelf bij het ophalen van mijn auto eens op groepje van acht mensen gebotst die drugs aan het spuiten waren. Dat was wel schrikken. Q-Park doet daar niets tegen. Beveiliging interesseert hen blijkbaar niet.” 

“Als klant hoef je niet op service te rekenen. Onlangs zat ik zelf met een andere klant ‘s avonds opgesloten in de parking. Wij belden het noodnummer en kwamen bij een telefonist in Nederland terecht. Dan duurde het natuurlijk een hele tijd eer een medewerker van Q-Park de deur kwam openmaken.”

Bij Q-Park zelf wil voorlopig niemand reageren op het de klachten en op de brandstichting. “Wij kunnen geen commentaar geven tot het onderzoek en de expertise naar de autobranden zijn afgesloten. Tot zolang blijft de parking Lange Winkelhaakstraat ook gesloten”, laat een verantwoordelijke van Q-Park weten. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Walter De Schampheleire

  Ik ben altijd heel tevreden geweest over de deze parking, ze hadden deze parking de laatste jaren juist grondig gerenoveerd en uitgerust met branddetectoren en camera’s. Parkings zijn nu eenmaal altijd klassiek een ontmoetingsplaats voor druggebruikers en drughandelaars. Q-Park doet wel veel om deze zaken te vermijden. Heel onterecht hoe Q-Park wordt afgeschilderd. Laat de stad die criminelen maar harder aanpakken.

 • Erwin De Meyer

  De centen zijn belangrijker dan de veiligheid voor diegenen die betalen om de parking te gebruiken. En dan na een noodnummer in Nederland terecht komen ? Je zal er maar opgesloten zitten.

 • DIRK RASSCHAERT

  Nochtans simpel, binnen via das, bewaker achter glas, ticket laten zien of niet binnen !

 • Mathias Van Herck

  Q-park is geld afgeven, zo veel mogelijk volk buiten en nul service. Men zou als Stad Antwerpen hier sterk controle moeten op toepassen. Niet goed, concessie kwijt of geen toelating meer als parking. Rookdetectie in orde? Camera's in orde, brandbeveiliging in orde? Onafhankelijke keuring, risico analyse, uitwendige invloeden?

 • Maarten Smeulders

  Guy, Antwerpen is een fantastische stad met een enorm aanbod op alle vlakken. Een brand in een garage gerund door een Nederlandse multinational is niet echt een waardemeter voor de veiligheid van een stad.