Parking Kinepolis decor voor 'Fast & Furious'

AUTOLIEFHEBBERS KOMEN SAMEN OM GETUNEDE AUTO'S TE BEWONDEREN

De parking aan Kinepolis ligt er nu rustig bij, maar is soms het decor van een tuning-club.
Foto Laenen De parking aan Kinepolis ligt er nu rustig bij, maar is soms het decor van een tuning-club.
De grote parking van Kinepolis, Brico en Decathlon op de Noorderlaan heeft te kampen met een apart probleem. Recent heeft er zich een 'tuning'-club gevestigd die pronkt met blitse wagens. Bewoners zijn de geluidsoverlast en straatraces in hun buurt beu.

Ook afgelopen vrijdag was het weer prijs. Wagens verzamelen op het bedrijventerrein en laten iets van hun kunnen zien. De politie is op de hoogte van het fenomeen maar kon voorlopig weinig zaken vaststellen.

"Wij hebben inderdaad ook kennis genomen van het fenomeen dat zich op onregelmatige basis daar voordoet", zegt woorvoerder voor de lokale politie, Willem Migom.

Meer dan 50 auto's

"Er komen dan zo'n 50 tot 100 wagens aangereden, dat blijft natuurlijk niet onzichtbaar. Omdat het er ook zoveel zijn, gaan we steeds zichtbaar ter plaatse om hen te laten zien dat we er zijn. Als er klachten zijn van buurtbewoners gaan we die ook na wat de geluidsoverlast betreft, maar dat valt moeilijk vast te stellen. En we zijn ook al overgegaan tot controle op bijvoorbeeld drugs maar ook daar konden we eigenlijk weinig vaststellen. Straatraces of dergelijke hebben we nog niet kunnen zien, wel heel wat mensen die elkaars wagen komen bekijken. Wij hebben de indruk dat het gaat om autoliefhebbers die ook vanuit Nederland komen", zegt Migom.

De politie kan verder ook weinig doen, aangezien het om privéterrein gaat. "Als er echt misdrijven zijn, dan kunnen wij natuurlijk ingrijpen. Maar dat is hier niet het geval. Wij hebben een beperkte slagkracht omdat de parking privédomein is."

Ronkende motoren

Het lijkt er dus op dat de Fast and the Furious zich niet enkel in maar ook buiten de bioscoop afspeelt. Een bravere versie misschien, maar de ronkende motoren storen de buren. De parkings worden naar verluidt gebruikt om de wagens eens te testen en manoeuvres uit te voeren.

Biggenruggen

Ook Kinepolis is op de hoogte van het fenomeen. "We hebben al enkele maatregelen genomen. Zo zijn er een aantal biggenruggen (ronde betonblokken), waar je maar zacht over kan rijden. Maar dat is voorlopig niet voldoende. We zijn in gesprek met de eigenaar van de parking om het op te lossen. Voor grote hinder zorgt dit probleem niet, maar het is natuurlijk wel zo dat we onze parking voor onze klanten beschikbaar stellen. Klanten spreken ook van een onveiligheidsgevoel, zeker als ze daar wat manoeuvres uitvoeren. En dat is niet de bedoeling", vertelt Anneleen Van Troos, woordvoerder voor Kinepolis.


Enkele maanden geleden nog werd één van de deelwagens van Poppy op de parking tot het uiterste gedreven. Daar ging het manoeuvre wel fout, de wagen belandde met een behoorlijke snelheid tegen de muur en was total loss.