Parket seponeert dossier omstreden bouwproject aan Tunnelplaats

Zo zal de Lins Tower eruitzien.
Veelaert Architecten Zo zal de Lins Tower eruitzien.
Het parket van Antwerpen heeft het dossier over het omstreden bouwproject aan de Tunnelplaats geseponeerd. Maandag raakte bekend dat het dossier enkele maanden geleden was opgevraagd bij de dienst Stadsontwikkeling van de stad Antwerpen.

Aan de Tunnelplaats wordt momenteel gewerkt aan het bouwproject Lins Tower op de voormalige Renault-site. Er komt een 44 meter hoge toren met 74 appartementen, 288 studentenkamers en commerciële ruimtes. Het project is in handen van projectontwikkelaar Triple Living, dat het eind 2017 overnam van het toenmalige Land Invest. Die laatste was in het oog van de storm komen te staan door onder andere de contacten van topman Erik Van der Paal met leden van het Antwerpse schepencollege.

De nieuwswebsite Apache schrijft al jaren over de zaak en plaatste meermaals vraagtekens bij de beslissing van het stadsbestuur om op die locatie hoogbouw toe te laten en bij de manier waarop de site in handen kwam van Land Invest. Wat precies de aanleiding was voor de recente actie van het parket is niet bekend. De zaak is in ieder geval geseponeerd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.