Panamarenkohuis mogelijk begin volgend jaar opnieuw te bezoeken

Panamarenko.
Wouter Van Vooren Panamarenko.
Wie het Panamerenkohuis wil bezoeken, moet nog even geduld hebben. Door stormschade van begin dit jaar is het huis niet toegankelijk. Het M HKA, dat het huis beheert, hoopt begin 2020 opnieuw rondleidingen te kunnen organiseren. 

Het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) hoopt in het voorjaar 2020 het Panamarenkohuis opnieuw te kunnen openstellen voor het publiek. De kunstenaar schonk zijn huis en atelier in de Seefhoek in 2007 aan het M HKA en tot voor kort kon je dat elke zaterdag bezoeken. 

Maar het noodweer begin dit jaar maakte daar een einde aan omdat het huis heel wat schade opliep. Intussen wordt hard gewerkt om de stormschade te herstellen om het huis opnieuw open te stellen aan het publiek. 

Intussen kan je in de vaste collectie van het museum twee werken van Panamarenko bewonderen: de ‘Prova car’ en de ‘Zwitserse fiets’, beide gemaakt in 1967, en bij beide primeert de poëzie op de techniek.

De kunstenaar overleed onverwacht op 14 december.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.