Overvallers knevelen uitbaatster (60) van ijssalon Tropical in Antwerpen

Maandagochtend werd een overval gepleegd op ijssalon Tropical in de Hoogstraat in Antwerpen.
mt Maandagochtend werd een overval gepleegd op ijssalon Tropical in de Hoogstraat in Antwerpen.
Maandagochtend rond 5 uur pleegden gemaskerde mannen een overval op ijssalon Tropical in de Hoogstraat in Antwerpen. 

Vier gemaskerde mannen kwamen in de keuken via het raam van de eerste verdieping van een aanliggend hotel. Ze knevelden uitbaatster Vera Parmentier (60) die op dat moment alleen aanwezig was en zochten naar cash geld. Een vriendin die op dat moment langskwam om te helpen kuisen, hoorde iets verdachts en belde naar Vera. Door het geluid van Vera’s gsm sloegen de overvallers in paniek en vluchtten ze met de weekopbrengst op zak.

“De politie doorzocht de buurt zonder succes. Ook het labo en de lokale recherche kwamen ter plaatse voor een onderzoek”, vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie.

Zoon houdt ijssalon open

Ondanks de overval was ijssalon Tropical vandaag geopend. Zaakvoerder Ginger Parmentier (40) vervangt voorlopig zijn moeder omdat die nog te erg onder de indruk is van de gebeurtenissen. “Ze heeft verschillende slagen op haar hoofd gekregen en is daarvan aan het bekomen.” Hun familiezaak bestaat al sinds 1950. “Er werden hier regelmatig deuren geforceerd, maar het is de eerste keer dat ze echt zijn binnen geraakt. We gaan nu investeren in extra beveiliging zodat we dit geen tweede keer moeten meemaken.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • vangeel guido

    Overvallers van mensen boven de 50 jaar zouden 30 jaar opsluiting moeten krijgen.