Exclusief voor abonnees

Oudste miereneter ter wereld, Chico (25), overleden in Antwerpse zoo: “Een prachtdier, maar zo onhandig met de vrouwtjes”

Miereneter Chico
Zoo Antwerpen Miereneter Chico
Boommiereneter Chico is overleden in de Antwerpse Zoo. Met zijn 25 jaar was hij met voorsprong de oudste van zijn soort ter wereld. “Gemiddeld worden deze dieren maximaal 12, 13 jaar oud”, zegt Saskia Castelyns van Zoo Antwerpen. “Het was een prachtig dier, al was hij minder handig met de vrouwen. Kinderen kreeg hij dan ook nooit.”

De tamandoea of boommiereneter overleed vandaag van ouderdom. Met zijn 25 jaar was hij dan ook uitzonderlijk oud en door kenners en liefhebbers werd er met verwondering naar de hoogbejaarde Chico gekeken. “De laatste jaren was hij blind, maar daar had hij geen last van”, vertelt Castelyns. “Hij bleef tot op hoge leeftijd klimmen om termieten en mieren te vangen en hij wist, letterlijk blindelings, zijn eet- en drinkbak staan. Enkel op verplaatsing had Chico het moeilijk om de weg te vinden.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Robert Joncret

    Mooie leeftijd voor een bijzonder dier !