Organisatie vindt in geen tijd 200 stewards: “Mars voor Julie Van Espen kan zondag starten”

Foto’s, bloemen, kaarsen en kaartjes op de plek waar Julie Van Espen werd vermoord.
Jan Aelberts Foto’s, bloemen, kaarsen en kaartjes op de plek waar Julie Van Espen werd vermoord.
De mars voor Julie Van Espen en tegen seksueel geweld botste vandaag voor het eerst op praktische bezwaren. In amper drie dagen tijd wilde de organisatie 400 stewards verzamelen. De helft daarvan werd ondertussen gevonden. Genoeg voor een definitieve go.

“Die 400 stewards hadden we onszelf tot doel gesteld”, zegt Eline Van Hooydonck, één van de organisatoren. “Maar met 200 stewards kan de mars zondag hoe dan ook starten.”

Meer dan 7.000 mensen hebben zondag 12 mei dan ook al omcirkeld in de agenda. Nog eens 27.000 denken daarover na. Dat leert Facebook ons. Hoeveel mensen zondagmiddag écht op het Koningin Astridplein staan, weet niemand. “Het is moeilijk in te schatten of er 2.000, 10.000 of 50.000 mensen zullen komen”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Een drukke dag wordt het voor ons hoe dan ook: RSC Anderlecht speelt op De Bosuil. De aftrap valt samen met het vertrek van de mars. Maar voetbal of niet, de mars kwam nooit in het gedrang. Samen met de stad doen we er alles aan om die zo vlot mogelijk te laten verlopen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Denis Hermans

    Desnoods moet voetbal maar eens wijken.

  • Stephane Rotthier

    Ik ga ook mee als steward