Opnieuw café gesloten wegens drugshandel

Café ’t Kapelleke in Wilrijk.
Klaas De Scheirder Café ’t Kapelleke in Wilrijk.
‘t Kapelleke, een café in de De Bruynlaan in Wilrijk, moet nog tot 15 oktober gesloten blijven wegens drugshandel. Dat heeft de burgemeester beslist. 

De politie had ernstige aanwijzingen dat er vanuit het café drugs verkocht zou worden. Er kwamen ook verschillende meldingen van overlast en verstoring van de openbare orde. Bovendien is één van de twee uitbaters gekend voor verkoop en handel van drugs. Naar aanleiding van deze informatie ging de politie over tot een huiszoeking in het café en van de woning van eerder genoemde uitbater.

In het café waren beide uitbaters aanwezig. Beiden hadden twee gsm’s en één van hen had 4.140 euro op zak. Achter de toonbank werden een boksbeugel en een dolk gevonden, en 1.375 euro in een kluis. In de woning, die zich schuin tegenover het café bevindt, werd één gram cocaïne, meer dan 60 gram heroïne en sporen van heroïne gevonden op blenders, emmers, een zeef en een precisieweegschaal. De uitbater werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

‘t Kapelleke is niet het eerste café in Antwerpen dat tijdelijk moet sluiten wegens drugsfeiten. In juni werden al twee cafés in Antwerpen (Carnotstraat en Lange Beeldekensstraat) tijdelijk gesloten wegens drugshandel, en ook in maart vond de politie drugs in een café in de Brederodestraat.

Café ’t Kapelleke in Wilrijk.
Klaas De Scheirder Café ’t Kapelleke in Wilrijk.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video