Oplichtster steekt geld slachtoffers explosie Wilrijk in eigen zak: “Ze viseert oudere mensen”

Speurhonden zoeken naar het laatste slachtoffer.
Jan Aelberts Speurhonden zoeken naar het laatste slachtoffer.
In Wilrijk haalt een oplichtster al ruim een week lang geld op voor de slachtoffers van de explosie aan het Ridderveld, maar dat geld steekt ze in eigen zak. ‘Wilrijk Solidair’ waarschuwt voor de vrouw, die volgens verschillende meldingen ongeveer 40 à 45 jaar moet zijn en blond haar heeft.

“De vrouw komt bij mensen in en rond Wilrijk, onder andere in Hoboken, aan de deur en vraagt geld voor de slachtoffers van de explosie aan het Ridderveld”, vertelt een woordvoerster van ‘Wilrijk Solidair’. “Ze claimt dat ze werkt voor een daklozenorganisatie, maar heeft daar geen bewijs van, ook een collectebus heeft ze niet bij. De vrouw zou ook al langer mensen oplichten voor verschillende goede doelen en viseert daarbij telkens zwakkere en oudere mensen. Dit is schandalig.”

Van een officiële klacht heeft de Antwerpse politie op dit moment geen weet, wel geven een aantal mensen aan melding te hebben gemaakt van de oplichtster. “Hen wordt aangeraden de politie te bellen van zodra ze de vrouw spotten in de hoop dat inspecteurs haar op heterdaad kunnen betrappen”, klinkt het bij Wilrijk Solidair.

3.500 euro opgehaald

Die organisatie schoot meteen in actie na de ontploffing en zamelde ondertussen zo’n 3.500 euro in voor de slachtoffers. “Dat geld gaat naar zij die het zwaarst getroffen zijn, zodat ze toch een klein startkapitaal hebben voor nieuwe meubels en kleren. Ze zullen ongetwijfeld nog geld krijgen van de verzekering, maar zoals iedereen weet, kan dat een tijdje duren. We willen hen daarom nu al bijstaan en ook laten voelen dat we met hen meeleven.”

Op 3 september verwoestte een zware explosie drie huizen in de wijk Ridderveld in Wilrijk. Drie mensen kwamen levend van onder het puin. Een vierde slachtoffer, een vrouw van 87 jaar, liet het leven voordat ze gevonden werd. De explosie veroorzaakte ook aan omliggende huizen veel schade. Ramen sneuvelden, daken en garagepoorten raakten beschadigd.

Maak gebruik van onze gofundme-pagina of één van de vele spaarpotjes bij de Wilrijkse handelaars. Dan ben je zeker dat het geld terechtkomt bij de mensen die het nodig hebben

Wilrijk Solidair

Wilrijk Solidair raadt ondertussen aan geen geld te geven aan mensen die aan de deur komen. “Maak gebruik van onze gofundme-pagina of één van de vele spaarpotjes die bij de Wilrijkse handelaars staan. Dan ben je zeker dat het geld voor de volle honderd procent terechtkomt bij de mensen die het nodig hebben.”

Storten kan hier en op rekeningnummer BE27001847546973 met vermelding van ‘Gift Ridderveld’.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc baken

  de grootste gangsters zijn de verzekeringsmaatschappijen , zij verzaken het de slachtoffers vanaf dag één te vergoeden . laat die verzekeringen ieder de helft betalen , wie er in fout is vechten ze daarna maar uit

 • gustaaf Van Bever

  Een lijkenpikker noemt men dat...bah....

 • Joan Lute

  We leven wel in België hé. Er zijn zelfs nog slachtoffers van de aanslagen op 22 maart die nog geen cent hebben gekregen terwijl hun facturen gigantisch de lucht in zijn gegaan. In België ben je als slachtoffer van om het even welke tegenspoed niets waard en in de ogen van politici alleen maar last die ze kwijt willen.

 • Elisa deJong

  Hoe laf

 • gustaaf carpels

  Het sociaal huis van Antwerpen zou dat moeten voorschieten aan die mensen ze geven miljoenen leefgeld aan verslaafden, studenten, enz... Dan kunnen ze toch het benodigde geld wat deze onvrijwillige slachtoffers nodig hebben voorschieten en als de verzekering dan betaald kunnen ze het terugstorten. Maar dat zal te simpel zijn zeker