Opgelet: autokeuring Noorderlaan ligt in LEZ

Wie naar de autokeuring moet, kijkt best uit met de lage-emissiezone (LEZ). Het keuringsstation aan de Noorderlaan ligt immers in de LEZ. En dus rijd je daar best niet naartoe met een wagen die niet aan de strenge milieunormen voldoet (minstens Euro 3 met roetfilter voor diesels, Euro 1 of meer voor benzine). Je riskeert dan een GAS-boete.

"Mensen vragen ons soms of wij met een controle op uitlaatgassen de Euronorm van het voertuig kunnen wijzigen, zodat ze wél de LEZ binnenkunnen. Dat kan uiteraard niet. De Euronorm die op je inschrijvingsbewijs staat, blijft gelden", zegt de stationschef van de technische controle op de Noorderlaan.

"Te zot voor woorden"

"Toch zullen we elke wagen keuren die hier wordt voorgereden. Het is niet aan ons om rekening te houden met de LEZ. In Hoboken en Deurne is er geen probleem: die stations liggen buiten de LEZ."


Jan Dyck van de Belgische Federatie Oude Voertuigen (BFOV): "Een oldtimer moet enkel bij een verkoop naar de keuring. De nieuwe eigenaar hoeft daarna niet meer terug, zolang hij met die auto rondrijdt. De technische controle aan de Noorderlaan kan dus oordelen dat je wagen in orde is, maar eens buiten heb je door de LEZ een boete aan je been. Te zot voor woorden."