Operatoren rekenen geen kosten aan voor sms-actie Pia: “Geld gaat integraal naar gezin”

Elke eurocent die een sms voor baby Pia opbrengt zal dan toch integraal naar het gezin van het meisje gaan.
PN Elke eurocent die een sms voor baby Pia opbrengt zal dan toch integraal naar het gezin van het meisje gaan.
Elke eurocent die een sms voor baby Pia opbrengt zal dan toch integraal naar het gezin van het meisje gaan. Er was aanvankelijk sprake van een kost van ongeveer 0,5 euro die aan telecombedrijven Telenet, Proximus en Orange bleef plakken. “Voor het goede doel brengen we nooit kosten in rekening”, zegt Proximus-woordvoerder Fabrice Gansbeke.

De actie voor de kleine Pia, amper 9 maanden oud, is ontploft. Honderdduizenden mensen stuurden al een sms om het gezin dichterbij de 1,9 miljoen euro - nodig voor een levensreddend medicijn - te brengen. Aanvankelijk was de moeder van het meisje, Ellen De Meyer, ervan overtuigd dat voor elke 2 euro die een sms kost, er zo’n halve euro naar Telenet, Proximus en Orange ging.

“Klopt niet”, zegt Fabrice Gansbeke van Proximus. “Voor goede doelen brengen we geen kosten in rekening. Een nummer als 4666 wordt ook voor de Rode Neuzen Dag gebruikt en dan geldt dezelfde regel.”

Telenet laat weten dat de actie niet via de juiste procedure werd gestart en er daarom aanvankelijk wel een kost was per sms. “Maar nu duidelijk is dat het om een goed doel gaat zullen we, zoals steeds, die kost laten vallen”, zegt Isabelle Geeraerts. “Dat geldt ook voor alle sms’en die eerder al verstuurd werden. Al het geld gaat dus integraal naar Pia.”
61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kemberley Alderweireld

  Zoals nog andere hier ook ontdekt dat de telecom operators hebben gelogen. Base rekent 2,42 aan voor 1 sms terwijl het 2 euro was en geen extratje naar de telecom operators ging

 • cathy cornette

  Ik gisteren sms verstuurd met veel liefde en hoop, dit via Proximus, kijk op my proximus , blijkbaar toch 4,42 euro betaald voor 1 sms!!! weer bedrog van provider ofwa? Nog mensen die dit reeds opmerkten? Gaat mij niet om die 42 cent per sms, maar wel over leugens en bedrog van de provider dan? Veel succes voor de kleine Pia, maar wilde dit toch kwijt.

 • Petra Segers

  Dus velen vinden het top van de telecomoperatoren omdat ze standaard voor goede doelen geen kosten aanrekenen voor gebruik van bestaande infrastructuur. Wordt gewoon elk jaar geschat en verrekend in het budget hoor.

 • Hendrik Somers

  Bob Hoste, il sluit me volledig aan bij uw pleidooi. Voor 1,9 miljoen kan voor veel zieke kinderen het leven worden verbeterd. Nu gaan er 99999 in de kou blijven staan voor 1, waarbij zelfs geen 100% slaagkans kan geboden worden.

 • De Cleer Wouter

  Respect voor de operatoren!! Elke cent telt voor kleine Pia en de ouders!!