Opera en ballet op groot scherm

De kans is groot dat we vanaf volgend jaar op het nieuwe Operaplein op groot scherm naar opera en ballet kunnen gaan kijken. "Het is al besproken in de raad van bestuur", zegt André Gantman, voorzitter Opera en Ballet Vlaanderen.


Voor Philippe De Backer (Open Vld), ook een liefhebber, is de Weense Staatsopera een mooi voorbeeld. Daar zendt men al tien jaar op een aantal avonden tussen mei en oktober opera's en balletten live uit op een groot videoscherm aan de Herbert-von-Karajan-Platz naast de opera. "Het zou sfeer brengen op het Operaplein en je geeft mensen de kans om cultuur op te snuiven die vaak nog als iets elitairs wordt bekeken. Begrijpelijk, met de hoge ticketprijzen."


André Gantman: "Philippe De Backer mag gerust zijn: we spelen al een tijd met het idee. Ik hoop dat we dat in 2019 kunnen lanceren, bijvoorbeeld gekoppeld aan de Cultuurmarkt of Klassiek in de Stad. Het hoeft niet altijd verbonden te zijn aan een opvoering in de Opera.Wij gaan voor een open huis. Intussen bekijken we de financiële consequenties." (PHT)