Openingsweekend 'Antwerpen Barok 2018' lokt 30.000 bezoekers

Kunst met tuinslangen, dat is fun voor jong en oud.
Foto Benoit De Freine Kunst met tuinslangen, dat is fun voor jong en oud.

Het openingsweekend van het culturele stadsfestival 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' heeft 30.000 bezoekers gelokt.


Alle ogen waren gericht op de expo's 'De Meester Leeft!' in het Rubenshuis, 'Michaelina' in het MAS, 'Sanguine | Bloedrood' in het M HKA en 'Experience Traps' in het Middelheimmuseum.


Maar ook buiten de museummuren vierde de stad Peter Paul Rubens en zijn barokke nalatenschap met performances in het Centraal Station, een inhuldiging van het groensculptuur van Recetas Urbanas op De Coninckplein, theater- en stadswandelingen en een feestje aan de barokke street art van El Mac. Blikvanger dit weekend was het kunstwerk 'Sacrilege' van Jeremy Deller, een springkasteel op ware grootte in de vorm van Stonehenge, dat 5.037 enthousiastelingen aan het rollebollen kreeg. Het weekend werd afgesloten met een concert van B.O.X., Dez Mona en Efterklang in het meest barokke decor van de stad, het Hendrik Conscienceplein.


Schepen voor Cultuur Caroline Bastiaens blikt tevreden terug: "In totaal kwamen ongeveer 30.000 mensen genieten van beeldende kunst, muziek, feest. Hiermee zijn we alvast geslaagd in het opzet van ons stadsfestival: de mensen goesting geven in cultuur en in de stad. De komende maanden vullen we het programma verder aan met nog meer historische en hedendaagse barok." (ADA)