Op café naast Antwerpse kathedraal: bistro De Plek in Sint-Janskapel is voortaan 6 dagen op 7 geopend

24042019 Antwerpen de plek
Klaas De Scheirder 24042019 Antwerpen de plek
Een jaar geleden opende De Plek al haar deuren in de voormalige Sint-Janskapel, naast de sacristie van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen. Wat startte als een ontmoetingsruimte voor kerkgangers, parochianen en toeristen, groeit nu uit tot een volwaardige zaak onder de hoede van sociaal-economiebedrijf Sense.

Bistro De Plek is voortaan zes dagen op zeven open en wordt uitgebaat door Sense, een cluster van horeca-uitbatingen met Sociaal Talent. “Dit was voor ons de logische volgende stap in de ontwikkeling van onze ontmoetingsruimte. Vorig jaar startten we bescheiden, met een groep vrijwilligers en beperkte openingsmomenten. Onze vrijwilligers hebben dit fantastisch gedaan en het potentieel van deze ruimte duidelijk gemaakt voor ons. Door de samenwerking met Sense kunnen we nu veel ruimere openingsuren garanderen. De nieuwe partner Sense past als sociale-economiebedrijf bovendien mooi binnen de visie van onze kerkgemeenschap,” zeg Kan. Bart Paepen, pastoor van de kathedraal. 

Huisbieren

De focus van De Plek blijft liggen op ontmoeting en een gezellige babbel. De lekkere huisbieren van de kathedraal, Aurora en Memento, blijven uiteraard op de kaart, naast enkele smaakvolle gerechten voor de kleine honger. Bistro De Plek rekent op een mooie mix van klanten zoals kerkgangers, toeristen en uiteraard de Antwerpenaar.

Om De Plek nog aantrekkelijker te maken, wordt er plaats gemaakt voor een hedendaags kunstwerk, met op regelmatige basis een andere kunstenaar in de kijker. De jongste jaren werden, onder impuls van Kan. Bart Paepen, pastoor van de kathedraal, diverse kunstwerken tentoongesteld in de kathedraal. Denk maar aan de prachtige werken van Sam Dillemans, Koen Theys of Jan Fabre.

In het weekend van 4 en 5 mei zet De Plek de deuren open voor een feestweekend. Dan is iedereen welkom om te komen proeven van De Plek, een van de meest unieke plaatsen van Antwerpen als je wil genieten van een lekker hapje of drankje, of gewoon voor een fijne babbel. Het terras van De Plek biedt bovendien een blik op de kathedraal die je nergens anders hebt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.