Ook in mei nog extra patrouilles rond Park Spoor Noord

PZ Antwerpen
Na het aanhoudende geweld met granaten en brandstichtingen kondigden politie, parket en stadsbestuur eind maart extra maatregelen aan in de woonwijken rondom Park Spoor Noord. De extra patrouilles, identiteitscontroles en camerabewaking werden in eerste instantie voortgezet tot eind april maar ook in mei zullen nog extra politieacties gehouden worden.

Na evaluatie beslisten politie, parket en stadsbestuur om de verhoogde politieaanwezigheid sinds eind maart in Antwerpen-Noord ook in mei nog niet terug te schroeven. Naast extra mobiele camera’s, systematische identiteitscontroles en meer patrouilles kregen ook de wijkteams meer werk. Ze gingen deur aan deur om mensen te informeren over de extra maatregelen en hen te overtuigen zich aan te sluiten bij buurtinformatienetwerken (BINs) die nauw samenwerken met de lokale politie.

“Bij het BIN Slachterij meldden negentien nieuwe burgers zich aan sinds eind maart”, klinkt het bij de lokale politie. “Het BIN 2060 kent acht nieuwe leden. Zes personen hebben zich nog niet aangesloten maar toonden wel interesse. Ook in de maand mei blijft de politie extra aanwezig in de regio.”

Zes verboden wapens en 16.000 euro cash gevonden

Sinds de start van de extra maatregelen werden er 1.750 personen en 1.760 voertuigen gecontroleerd. Daarbij werden zes verboden wapens in beslag genomen, zes voertuigen, vijf mobiele telefoons en tachtig gram verdovende middelen. De politie moest bij één controle ook 16.000 euro cash geld in beslag nemen.

De politie benadrukt dat de maatregelen niet in het leven zijn geroepen om harde vaststellingen te doen maar wel voor het vergaren van informatie: “De acties waren immers aangekondigd. We hebben inderdaad nuttige info verkregen door onze aanwezigheid maar daar kunnen we niet over in detail gaan.”

Er werden ook 141 pv’s opgesteld voor verkeersinbreuken tijdens de acties.

Rust weergekeerd

“Verder wilden we de rust doen weerkeren en dat lijkt ons voorlopig ook aardig gelukt, al willen we niet beweren dat het probleem van de baan is.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.