Ook districtsbestuur schrijft ze vrij

Deelnemers aan de actie 'Schrijf ze vrij' buigen zich geconcentreerd over hun handgeschreven brief.
Foto Klaas De Scheirder Deelnemers aan de actie 'Schrijf ze vrij' buigen zich geconcentreerd over hun handgeschreven brief.

Het districtshuis én het districtsbestuur van Antwerpen doen jaarlijks mee aan de 'Schrijf ze vrij'-marathons van Amnesty International. Maandag lagen negen dossiers voor hen klaar: van Bangladesh en Egypte tot Madagaskar en zelfs Finland.


Voor het districtscollege kropen voorzitter Paul Cordy (N-VA) en de schepenen van Groen Tom Van den Borne en Lieve Stallaert in de pen. Eric Ankersmid, die voor het district in het team Inspraak en Participatie werkt, moest onder meer een brief schrijven over een man uit het Afrikaanse land Tsjaad die voor zijn vrije mening in de cel was gegooid. "Dit is altijd belangrijk. Met al die brieven kun je ten minste druk zetten op regimes."


Niet alle mensen voor wie Amnesty International opkomt, zitten in de gevangenis. Zo is er het geval van de Fin Sakris Kupila (21) die strijdt voor de rechten van transgenders in zijn land. Finland legt sterilisatie op aan wie van geslacht verandert. Dat is zeer omstreden. (PHT)