Ook Antwerpen springt nu op de Troty: deelstep Bird heeft er concurrent bij

Troty
Klaas De Scheirder Troty
Na Bird doet nu ook Troty zijn intrede in Antwerpen. De deelsteps van Troty werken op dezelfde manier als die van Bird, alleen moet je de Troty ook met een hangslot beveiligen na je rit. Op die manier wil het bedrijf diefstal van de steps tegengaan. 

Troty is al in heel wat Europese steden ingeburgerd. Zo telde Brussel vorig jaar als 23.000 gebruikers en nog eens 7.000 in Luxemburg en Luik. Maar ook Monaco sprong al op de Troty. Nu is dus ook Antwerpen aan de beurt. Met de komst van het nieuwe deelsysteem krijgt Bird er een geduchte concurrent bij. Al zijn er wel een aantal verschillen tussen beide systemen. Vooral de beveiliging is bij Troty veel strenger. Zo vraagt het bedrijf haar klanten de step na gebruik vast te maken aan het straatmeubilair of de step vast te maken aan een fietsenstalling. Op die manier wil Troty het aantal diefstallen verminderen. 

Troty werkt met een app waarmee je de steps in de binnenstad kan vinden en ook kan ontgrendelen. Per rit betaal je 0,15 euro per minuut. Voor een uur rijden komt dat neer op 6,5 euro en voor een hele dag betaal je 39 euro. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.