Onderzoek naar dood van dakloze stopgezet: “Geen verdachte omstandigheden”

Het slachtoffer werd dood teruggevonden op de stoep voor een nachtwinkel in de Diksmuidelaan in Berchem.
De Roeck Het slachtoffer werd dood teruggevonden op de stoep voor een nachtwinkel in de Diksmuidelaan in Berchem.
Het onderzoek naar de dood van de dakloze man, die vorig jaar in de vrieskou op de Dikmuidelaan in Berchem werd gevonden, wordt zonder gevolg geklasseerd. “Het onderzoek heeft geen verdachte omstandigheden of tussenkomst van derden aan het licht gebracht”’, zegt het parket.

De feiten dateren van 1 maart 2018. Personeelsleden van de veiligheidsdienst van de luchthaven van Deurne hadden omstreeks 6u alarm geslagen nadat ze op de stoep van nachtwinkel Den New Indian een lichaam hadden gevonden. De MUG-arts kon enkel het overlijden van het slachtoffer, een 57-jarige dakloze Roemeen, vaststellen.

Vrieskou

Omdat de man verwondingen vertoonde, kon kwaad opzet niet uitgesloten worden. Het parket begon een onderzoek naar ‘onopzettelijke doding’, maar dat heeft niks opgeleverd. “Het onderzoek heeft geen verdachte omstandigheden of tussenkomst van derden aan het licht gebracht”, bevestigt het parket. Wellicht kwam het slachtoffer in de vrieskou ten val en raakte hij daarna onderkoeld.

De zaak stond vandaag op de rol van de raadkamer voor de “ontlasting de onderzoeksrechter”.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.