Onderdak gezocht voor buitenlandse werkkrachten van Oosterweel

Kristof Pieters

Naar schatting 1.500 buitenlandse werkkrachten die zullen meewerken aan de Oosterweelverbinding, moeten ook allemaal onderdak krijgen in of rond Antwerpen. Daarvoor maakt de stad Antwerpen, samen met Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, een huisvestingsplan. Ook vastgoedbedrijf AG Vespa en de private sector zullen hieraan meewerken.

In eigen land zijn er niet genoeg werkkrachten met het juiste profiel te vinden, daarom worden er voor de werken aan de Oosterweelverbinding zo’n 1.500 mensen uit het buitenland gerekruteerd. Er wordt de komende maanden gezocht naar onderdak voor al deze mensen. Het is nog niet duidelijk of dat nieuwbouw of gerenoveerde woningen zullen zijn, noch of de werkkrachten binnen de stad zelf of in de randgemeenten worden ondergebracht.




6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy Wanzeele

  Heeft niks met profiel te maken enkel over geld. Knelpunt beroepen bestaan niet, wel knelpunt lonen.

 • Amber vanachte

  Nogmaals ziek zielig landje toch. Onze economie op een ander gaan laten groeien noem ik dat! Ik vertrek ook weg van dit schurken beleid

 • Yvan Van Nieuwenhuyze

  Moderne SLAVERNIJ !!>Velen bouwen aan het paradijs en enkelen !!! the call it >> modern times !!

 • Kurt Maes

  Het gaat er niet enkel om dat men geen personeel vind voor die deze job kunnen uitvoeren maar waarschijnlijk ook omdat ze deze niet willen uitvoeren. Vermeld ook ineens welke bedrijven die personeel vinden van bij ons of zijn dit ook buitenlandse bedrijven?

 • Robert De Meulder

  Grootste klucht aller tijden.Een land honderd duizenden werklozen zoekt 1500 man in het buitenland.Maar ja.Al 40 jaar zeiden de ouders tegen hun kinderen dat ze goed moeten studeren en geen handen arbeid moesten doen,want wat zou tante Madeleine (FC De Kampioenen) daar mee lachen.