Ober geslagen met stoel

Het gezicht van slachtoffer Paulo Van Heukelen was zwaar toegetakeld.
Foto RV Het gezicht van slachtoffer Paulo Van Heukelen was zwaar toegetakeld.
Paulo Van Heukelen (33) werd tijdens een cafébezoek met een stoel op het hoofd geslagen. Gevolg: tiental hechtingen in zijn gezicht. "Ik vrees echt dat mijn job als kelner in een restaurant gedaan is", zegt Paulo.

Na zijn shift in restaurant Chez Maxime wilde Paulo op 15 februari rond 23 uur nog iets gaan drinken in Café Au Lait aan de Oude Beurs.


"Ik kom er bijna nooit", vertelt het slachtoffer. "Ik raakte aan de praat met twee Afrikanen die ook in de horeca zaten. Wat later wilden we buiten een sigaret gaan roken. Bij dat buitengaan sprak één van de klanten ons aan. Of we een probleem met hem hadden? Nee, zeiden we en we gingen verder. Maar voor de deur voelde ik iets op mijn hoofd. Ik zag de grond nog, voelde het bloed uit mijn voorhoofd gutsen, maar dan ben ik het bewustzijn verloren. Pas later zeiden ze dat iemand me met een stoel had geslagen." De dader is kunnen weglopen, maar de politie spoort hem op.


In het ziekenhuis werd de gapende hoofdwonde gehecht. Werken heeft Paulo sindsdien niet meer kunnen doen. "Ik hoop dat die dader gevat wordt, want het gaat verder dan die ene slag. Met zijn groot litteken op mijn voorhoofd vrees ik echt dat ik niet langer als ober in een restaurant zal kunnen werken. Paulo heeft de foto's van zijn letsel op Facebook gedeeld. (KAV)