Nooit eerder werden zoveel containers geladen en gelost van één schip in haven Antwerpen

De MSC Aurora vestigde een nieuwe record voor de Haven van Antwerpen. Nooit eerder werden er zoveel containers geladen en gelost.
Malumax De MSC Aurora vestigde een nieuwe record voor de Haven van Antwerpen. Nooit eerder werden er zoveel containers geladen en gelost.
De haven van Antwerpen sluit 2019 af met een nieuw record. Nooit werden er meer containers geladen en gelost van één schip tijdens één bezoek. De MSC Aurora bracht maar liefst 8.795 containers naar de haven. 

Het 366 meter lange en 48 meter brede schip meerde dinsdagavond - op kerstavond dus - aan bij de MPET-terminal en zal in principe nog tot zondagochtend in Antwerpen moeten blijven. De grootste containerkranen van MPET, meer dan 50 meter hoog en 25 containers breed, worden ingezet om het werk zo snel mogelijk te laten gebeuren.

MPET is sowieso al goed voor ruim de helft van het totale Antwerpse containervolume. De joint venture van PSA en Terminal Investment Limited (TIL) beheert de grootste containerterminal van Europa.

Nooit eerder gebeurde het dat een schip 8.795 containers voor de haven van Antwerpen aan boord had. Het vorige record dateert van augustus dit jaar. Toen werden er van één schip zo’n 8.429 containers geladen en gelost.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.