Nood aan zorgparkings stijgt door coronacrisis: stel jouw oprit of garage ter beschikking aan zorgverleners

Garagepoortsticker Zorgparking
Marike Goossens Garagepoortsticker Zorgparking
Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus werken veel mensen van thuis uit. Hierdoor staan veel voertuigen voor langere tijd geparkeerd en vinden dokters, verplegers en ander zorgpersoneel moeilijker een parkeerplaats bij huisbezoeken. Via een zorgparking kunnen burgers zich inschrijven om de parkeerplaats voor hun oprit of garage ter beschikking te stellen aan zorgverstrekkers via www.antwerpen.be/zorgparking.

Zorgparking is een parkeerplaats voor een oprit of garage, die bewoners ter beschikking stellen aan zorgverstrekkers. Tijdens huisbezoeken kunnen ze hier tussen 8 uur ‘s morgens en middernacht 45 minuten gratis parkeren. De tijd die wordt uitgespaard met het zoeken naar een vrije parkeerplaats kan dan extra aan zorgbehoevenden worden besteed.

Het initiatief bestaat al langer in Antwerpen. In de stad worden al 634 parkeerplaatsen aangeboden als Zorgparking, waarvan 649 zorgverstrekkers gebruikmaken. Maar dit blijkt niet voldoende te zijn tijdens de coronacrisis. De straten staan vol geparkeerd en zorgverstrekkers vinden moeilijk parkeerplaats.

De stad Antwerpen roept daarom burgers op om zich in te schrijven voor Zorgparking. Dit kan online via www.antwerpen.be/zorgparking. Wie zich inschrijft, ontvangt binnen enkele dagen een sticker om op zijn garagepoort te kleven. Zo weten zorgverstrekkers dat ze deze parkeerplaats mogen gebruiken. Zorgverstrekkers die gebruik willen maken van Zorgparking moeten zich ook inschrijven. Zij ontvangen een parkeervergunning met hun gsm-nummer op. Deze parkeervergunningen moeten ze achter de voorruit van hun wagen plaatsen. Zo kan de bewoner contact opnemen om de parkeerplaats vrij te maken als het nodig is.