Nog tot eind april extra verhoogde politiecontroles in Antwerpen-Noord

De afgelopen week werden 424 voertuigen gecontroleerd in Antwerpen-Noord.
Lokale Politie Antwerpen De afgelopen week werden 424 voertuigen gecontroleerd in Antwerpen-Noord.
De verhoogde politie-aandacht in Antwerpen-Noord naar aanleiding van het aanhoudende drugsgeweld in de buurt, blijft zeker nog tot het einde van april aangehouden. De voorbije week werden 388 personen en 424 wagens gecontroleerd. Er werden onder andere twee messen in beslag genomen.

Na het geweld met granaten en brandstichtingen deze maand in de woonwijken rondom Park Spoor Noord kondigden politie, parket en stad begin vorige week extra maatregelen aan. De politie-aanwezigheid in de buurt werd verhoogd met extra mobiele camera’s, systematische identiteitscontroles en meer patrouilles.

Er werden in één week tijd 388 personen en 424 voertuigen gecontroleerd. Er werden onder meer twee messen in beslag genomen. Ook het wijkteam van de politie kreeg de afgelopen week meer werk. Ze gingen deur aan deur om de buurtbewoners te informeren over de extra maatregelen en hun te overtuigen zich aan te sluiten bij buurtinformatienetwerken (BINs) die nauw samenwerken met de politie.

In één week tijd sloten ongeveer vijfentwintig nieuwe buurtbewoners zich aan bij een BIN.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erik bernard

    Goede job van de politie, en hoe meer BIN-leden die de wijk in het oog houden hoe beter. BIN -systeem werkt zeer goed.

  • paul stockmans

    Oh, oh, tot einde april extra patrouilles, waar gaan ze die halen ? Uit de grote zak van de politie Antwerpen halen (die leeg is) of ze gewoon van andere taken afhalen, dat noemen de kinderen " pionnen verschuiven" , in politietermen noemt men dat " het verleggen van prioriteiten" .Ergens gaan er nu minder politiemensen werken, en worden enkele projecten stil gelegd. En wat met verhoogd toezicht Hoboken, >Borgerhout, Deurne sportpaleis, luchtbal ?