Nog drie slachtoffers in ziekenhuis na aanvaring op Schelde

Een bedrijfsuitje van een Nederlands bedrijf op de Schelde in Antwerpen draaide vorige week uit op een kleine ramp.
Marc De Roeck Een bedrijfsuitje van een Nederlands bedrijf op de Schelde in Antwerpen draaide vorige week uit op een kleine ramp.
Na de aanvaring tussen twee motorboten op de Schelde in Antwerpen vrijdagavond, lagen maandag nog steeds drie gewonde slachtoffers in het ziekenhuis. De overige slachtoffers zijn intussen weer thuis en zullen later worden uitgenodigd voor een verhoor, aangezien het onderzoek naar de oorzaak nog volop aan de gang is.

De twee boten die bij het ongeval betrokken waren, waren gehuurd voor een teambuilding van een Nederlandse firma. Ze voeren aan hoge snelheid tegen elkaar, waardoor verschillende opvarenden in het water terechtkwamen. Achttien personen raakten gewond. Onder meer de Waterbus snelde ter plaatse om de slachtoffers naar de kant te brengen.

Het Antwerpse parket startte kort na de feiten een onderzoek, onder meer om na te gaan of het bedrijf dat de boten ter beschikking stelde de veiligheidsvoorwaarden naleefde. “Dat kan bijvoorbeeld gaan over een veiligheidsbriefing, het gebruik van reddingsvesten en het aan boord hebben van noodsignalen”, zegt woordvoerder Kristof Aerts. De twee betrokken boten zijn in beslag genomen voor verder onderzoek door de Nautische Commissie van de FOD Mobiliteit.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.