Nog Belgische franken onder je matras liggen? Koop er een donut mee bij Donuttello

Maxim in Donuttello
Maxim Daems Maxim in Donuttello
Wie nog oude Belgische franken heeft liggen, kan die vanaf volgende week maandag een hele week inruilen voor donuts bij Donuttello. Het idee kwam van eigenaar Maxim Daems die op een ludieke manier de winkel in de kijker wilde zetten. 

Volgend jaar is het twintig jaar geleden dat de Belgische frank vervangen werd door de euro maar komende week kan je de briefjes van 100, 200, 500, 1.000, 2.000 en 10.000 Belgische frank nog eens bovenhalen om er  bij Donuttello een donut mee te kopen. “Gewoon omdat het leuk is”, vertelt uitbater Maxim Daems. 

Twee jaar geleden deed hij deze stunt al eens met zijn broodjeszaak en daar kreeg hij heel wat leuke reacties op. “Het is voor velen een nostalgisch gevoel om die oude briefjes nog eens uit te kunnen geven”, lacht hij. “Maar er kwamen ook veel mensen gewoon eens een kijkje nemen zonder iets te kopen. Dat mag ook.” Daarom besloot hij deze actie nog eens te herhalen maar nu met donuts. Haal die oude Belgische franken dus maar vanonder de matras. 

Wel aanvaardt Maxim enkel briefjes die ook de Nationale Bank nog accepteert, muntstukken zijn uit den boze. Je kan bij Donuttello terecht met franken van 14 tot en met 19 oktober tijdens de openingsuren. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • romy verhove

    Tof en leuk concept .