Nieuwe wegen op Blue Gate Antwerp zijn klaar

Een simulatiebeeld van Blue Gate Antwerp
Blue Gate Antwerp Een simulatiebeeld van Blue Gate Antwerp
De nieuwe wegen op Blue Gate Antwerp, het bedrijventerrein vlak bij de Schelde, zijn klaar. Op 30 september worden enkele gloednieuwe straten, een nieuw fietspad en een brug over de voorziene groenzone in gebruik genomen.

De Olieweg kreeg een nieuw wegdek en loopt voortaan over de nieuwe brug over de voorziene groenzone tot aan de Russell Ohlstraat. De snelheid is er beperkt tot 30 km/u.

Met de Russell Ohlstraat, genoemd naar een natuurkundige die zich bezighield met onderzoek naar de moderne zonnecel, werd een geheel nieuwe straat gecreëerd. De nieuwe straat, waar een snelheidsregime van 50 km/u geldt, start aan d’ Herbouvillekaai en loopt tot aan de Lakweg.

De Naftaweg wordt afgesloten en houdt weldra op te bestaan. De d’ Herbouvillekaai is vanaf de Russell Ohlstraat enkel nog toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

Ook aan de fietsers is gedacht. Die kunnen van de Schroeilaan tot aan d’ Herbouvillekaai over het fietspad in de Maria Telkesstraat (genoemd naar een onderzoekster die gespecialiseerd was in technologieën op zonne-energie) fietsen. Een tweede fietspad loopt via de Russell Ohlstraat tot het einde van de Lakweg. Ter hoogte van de Hobokense Polder kan je met de fiets onder meer naar de Petroleumkaai en Benzineweg.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.