Nieuwe Vlaamse regering redt Antwerpse Waterbus

De Waterbus.
Kristof Pieters De Waterbus.
De Waterbus is gered. In het zopas afgesloten Vlaamse regeerakkoord is geld voorzien voor de veerdienst. Die kon niet langer betaald worden door de Antwerpse haven en moest op zoek naar een nieuwe geldschieter.

De Vlaamse coalitiepartners N-VA, CD&V en Open Vld hebben hun budget rond en daarin ook een plaatsje gemaakt voor de Waterbus. Het proefproject werd in 2017 gelanceerd en bleek al snel een groot succes. Zo'n 800.000 mensen maakten al gebruik van de veerdienst.

Toch was de kost van 11,5 miljoen euro per jaar niet langer houdbaar voor de Antwerpse haven. En dus moest er op zoek gegaan worden naar een nieuwe geldschieter. Havenschepen Annick De Ridder (N-VA) gaf vorige maand al aan dat er gesproken werd met Vlaanderen. Nu het regeerakkoord rond is, blijkt dat het inderdaad de Vlaamse regering is die met een oplossing komt. Of de Waterbus ook echt onder de bevoegdheid van Vlaanderen zal vallen of zal worden ondergracht bij De Lijn, is nog niet duidelijk.

Het is in ieder geval zeker dat de Waterbus de komende vijf jaar zal blijven varen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nieuwenhuyse John

  Bied dit extra tewerkstelling voor personeel van de Vlaamse Overheid of blijven ze met Nederlanders varen? Gezien het nu een Neder landde firma is met Nederlanderse vaartuigen.

 • sylvia cornelis

  Die waterbus hebben we weer echt nodig in Antwerpen zeker?? Er zijn wel belangrijker zaken om geld aan uit te geven...

 • Serge Prat

  Haha, liefst ni onder De Lijn of ze varen ook ni meer stipt en word er naar behoeven gestaakt

 • Dries Smessaert

  Alweer een transferKE van geld van de andere provincies naar ANTWERPEN!!! Met dank aan .....

 • Ronny Van de Velde

  Goe gewerkt Annick? Gewoon een afspraakje onder partijgenoten waar de anderen wel iets voor in de plaats zullen krijgen.