Nieuwe stadscinema Lumière Antwerpen opent twee cinemazalen in Fotomuseum

Jon Michelena en Jan-Willem Van Eemeren in de nieuwe cinemazaal van Lumière Antwerpen
Lumière Antwerpen Jon Michelena en Jan-Willem Van Eemeren in de nieuwe cinemazaal van Lumière Antwerpen
Antwerpen krijgt er binnenkort een nieuwe stadscinema bij. Het team achter Cinema Cartoon’s heropent op 18 december de twee bioscoopzalen van het Fotomuseum. De nieuwe stadscinema zal de naam Lumière Antwerpen krijgen. Bedoeling is om op deze nieuwe plek de dynamiek te ontwikkelen die kenmerkend is voor Cartoon’s met dagelijks een hedendaagse filmselectie.

Jon Michelena en Jan-Willem Van Eemeren zijn twintigers en uitbaters Cinema Cartoon’s. Cinema Cartoon’s wil zich profileren als stadsbioscoop en kiest voor een gevarieerde filmkeuze die alle leeftijden kan bekoren. Een vaste maandprogrammering zorgt ervoor dat je als publiek goed op voorhand geïnformeerd kan worden over zowel inhoud als de vertoningsmomenten van de geprogrammeerde films. En die lijn willen de heren verder zetten in Lumière Antwerpen.

“Wij willen op deze nieuwe plek dezelfde dynamiek ontwikkelen als in Cinema Cartoon’s, met een divers aanbod dat oog heeft voor het beste van de hedendaagse lokale, Europese en wereldcinema. Bovendien willen we de link met het FOMU en de bruisende buurt van Antwerpen Zuid koesteren”, vertellen de uitbaters.

Ideale cultuurcocktail

Lumière Antwerpen is een samenwerking met het FOMU en stad Antwerpen. Het FOMU en Lumière Antwerpen delen niet alleen hetzelfde gebouw, maar willen elkaars werking ook versterken. “De samenwerking met Lumière Antwerpen versterkt het FOMU als een open huis voor fotografie, kunst en creatie. Bezoekers kunnen ons museum voortaan combineren met goede cinema; dat lijkt me een ideale cultuurcocktail”, vertelt Elviera Velghe, directeur van het Fotomuseum.

De nieuwe stadscinema kon bij de verwezenlijking rekenen op de springplankpremie van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Met deze premie wil het VAF nieuwe vertoners ondersteunen die, zoals in het geval met Lumière Antwerpen, een substantiële uitbreiding van hun arthouse programma-aanbod doorvoeren. De stad Antwerpen voorziet daarnaast een structurele financiële steun van 50.000 euro per jaar mits goedkeuring op de volgende gemeenteraad.

Vanaf woensdag 18 december kan het publiek dagelijks bij Lumière Antwerpen terecht in twee optimaal uitgeruste bioscoopzalen voor een gevarieerde filmprogrammatie zoals het dat ook bij Cinema Cartoon’s gewend is. Een week eerder, op 11 december gaat de website live met alle info omtrent programmering, speciale events en ticketverkoop.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.